Flora Danica

Hos Hartogsohn Antikviteter har vi et af byens største udvalg af brugt Flora Danica til fordelagtige brugtpriser med besparelser på op til 40% i forhold til nyprisen.

Porcelænsstellet Flora Danica er berømt i store dele af verden på grund af det udsøgte håndværk og de skønne blomster – den danske flora. Stellet blev oprindelig skabt på baggrund af værket Flora Danica, der illustrerede samtlige vækster i kongeriget Danmark i form af mere end 3000 håndkolorerede kobberplader.

 

Ideen til porcelænsstellet opstod, da Christian den 7. i slutningen af 1700-tallet af politiske grunde ville imponere Katharina den Store af Rusland med en gave hun ikke ville glemme lige med det samme. Da stellet efter at have været under fremstilling på Den kongelige Porcelænsfabrik i 12 år endelig var færdigt i 1802, var Katharina dog død, og kongen besluttede at beholde stellet i Danmark.

Produktionen af det overdådige stel blev genoptaget i begyndelsen af 1860-erne, da kong Christian den 9. og dronning Louises datter, Alexandra, i 1863 skulle giftes med den engelske prins Edward af Wales, den senere Edward d. 7. Hun fik stellet som en folkegave. Siden har stellet været i produktion.

Kom ind og se udvalget og glæd dig over det flotte håndværk! Delene kan selvfølgelig købes enkeltvis.

OBS: Vi kan desværre ikke garantere, at alle produkterne fra galleriet stadig er i butikken.