forretningen i 1970

MIn mor og jeg foran forretningen

VORES HISTORIE​

En dag i 1964 var min mor, Ketti Hartogsohn, på vej til Lysberg Hansen og Therp på hjørnet af Palægade og Bredgade for at se på stof til en sofa. På vejen kom hun forbi en antikvitetsforretning i den anden ende af Palægade. Hun blev interesseret i en sofa, der var udstillet, og da hun gik ind for at forhøre sig om sofaen, faldt hun i snak med damen, der ekspederede. Det viste sig, at fru Dalgaard og hendes mand havde drevet forretningen i nogle år. Nu var manden død, og fru Dalgaard ville gerne afhænde forretningen. Sådan gik det til, at min mor åbnede Antik & Kunst i Palægade 8 den 1. januar 1965. Hvorvidt hun fik købt stof til sofaen, ved jeg ikke.

Siden 1997 har jeg drevet forretningen under navnet Hartogsohn Antikviteter. Forretningens specialer har i alle årene været smykker, glas og porcelæn, men også meget af alt det indimellem. Hos Hartogsohn Antikviteter finder du alt fra fine antikke, gamle og smukt brugte smykker til lige akkurat den del, du mangler til dit glasservice, porcelænsstel eller sølvbestik. Du kan også altid finde en sjov, spændende gave med sjæl og historie. Kvalitet og charme er meget vigtige parametre i vareudvalget – og historien selvfølgelig. Selv kan jeg blive helt rørt, når jeg står med for eksempel en kongelig porcelænstallerken fra begyndelsen af 1800-tallet. Tænk, at nogen har siddet og malet den engang, og den er stadig både smuk og funktionel.

Find det, du leder efter og drømmer om i webshoppen, eller kom ind i forretningen, hvor du kan gå på opdagelse i et univers af antikviteter.

Jeg glæder mig til at tage imod dig.

Med venlig hilsen
Ira Hartogsohn

Min mor i 1970

Mig i 2021