Den BLÅ Tranquebar-skildpadde har fundet vej til Palægade!

Den sjældne blå Tranquebar-skildpadde i selskab med blåt og grønt Tranquebar.En sjælden BLÅ Tranquebar-skildpadde har fundet vej til Palægade. Arten er sjælden ikke kun i Palægade men i hele landet.

Skildpadden er en del af det meget omfattende Tranquebar-service, der blev skabt af Christian Joachim for Aluminia, hvor han var ansat fra 1901-1933. I en periode var Joachim kunstnerisk leder af fajancefabrikken men blev senere kunstnerisk direktør for både Aluminia og Den kongelige Porcelænsfabrik, som Aluminia var en del af.

Christian Joachim skabte Tranquebar-stellet under Første Verdenskrig men på grund af materialemangel kom det først i handlen fra 1918. Fra begyndelsen var stellet tænkt udelukkende som et spiseservice, men det udviklede sig og kom også til at omfatte diverse pyntegenstande. Joachim skabte selv bl.a. to bonbonnierer til stellet nemlig en and og den meget sjældnere skildpadde som nu for første gang har fundet vej til Palægade.

Aluminia-fabrikken, der blev grundlagt i 1869 har været yderst produktiv og mon ikke man i de fleste danske hjem kan finde genstande med Aluminia-navnet i bunden? Produktionen har været meget stor men også meget variereret og er præget af stor farveglæde og kunstnerisk udfoldelse.

Udover et stort antal servicer blev der fremstillet mange kunstgenstande, platter, vaser, diverse lejlighedsgenstande fx  Børnehjælpsdagsplaketter, jule-hjerter, juleprinser og -prinsesser og -engle.Børnehjælpsdagsfigurer, julehjerte, juleengle og -prinsesser fra Aluminia

 

Kilde: Leif Bering Mikkelsen Aluminia Fajance 1862-1969, Sesam år 2000